Bölümden Haberler

Sanayi İşbirlikçilerimizden Başkent OSB'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve mezunlarımız Tanıtım, Kültür ve Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen Kariyer Günleri etkinliğinde konuşmacıydılar.

04/04/2018

Photo 1 of Career Days
Photo 2 of Career Days
Photo 3 of Career Days

Üniversitemizin Tanıtım, Kültür ve Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen Kariyer Günleri etkinliği 4 Nisan 2018 tarihinde Merkez Kampüste gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinlik kapsamında, davetli konuklar Konferans Salonunda çeşitli konularda konuşma yaparken Ortak Alanda stant açan kuruluşlar tanıtım yaptılar.

İşbirliği içinde olduğumuz Başkent Organize Sanayi Bölgesinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Şa-Ra Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk, "Kalıcı Başarı Sanatı" konu başlığıyla etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca, Bölümümüzün 2007 yılı mezunlarından ve OPTIBELT Türkiye Şirketinde Satış Mühendisi olarak çalışan Ceyhun Akçael, "Sosyal Faaliyetler ve Gönüllü Hizmetlerin İş Hayatına Katkısı" konu başlığıyla; yine Bölümümüzün 2017 yılı mezunlarından ve BOZANKAYA A.Ş.'de Metal Parçalar Fabrikası Müdürü olarak çalışan Fatih Gülseren, "Hayal Ettik, Ürettik" konu başlığıyla konuşmacı olarak katıldılar. Bölümümüze ve Üniversitemize verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ederiz.

TAI - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ile yapılan protokol kapsamında Stajyer Mühendis Programına iki öğrencimiz kabul edildi.

23/02/2018

Photo of TAI interns

Türk milli savunmasının en yaşamsal alanı olan havacılıkta önemli projelerin hızla gerçekleşmesini sağlamak ve bu amaçla mühendislerden en kısa sürede verim almak isteyen TAI, Stajyer Mühendis Programını hayata geçirdi. Bu program kapsamında üniversitelerdeki başarılı mühendislik öğrencilerine ulaşmayı amaçlayan TAI, Üniversitemizin de dahil olduğu 16 seçilmiş üniversite ile 23 Ocak 2018 tarihinde işbirliği protokolü imzaladı. Bölümümüz lisans öğrencilerinden Elçin Yıldız ve İpek Kıratlı bu programa kabul edildiler. Öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

IE 407 Systems' Analysis dersi sunumları finallerden sonra yapıldı.

16/01/2018

Senior design presentation photo

Bölümümüzün müfredatında yer alan ve öğretim yılında iki dönem boyunca devam eden Sistem Analizi, Tasarımı ve Uygulaması dersleri kapsamında, bitirme durumundaki son sınıf öğrencilerimizin gruplar halinde Ankara'da bulunan Başkent Organize Sanayi Bölgesindeki (Başkent OSB) çeşitli sektörlerden firmalarda yaptıkları bitirme projelerinin ilk aşaması olan IE 407 Sistem Analizi dersi sunumları final sınavlarını takiben yapıldı. Proje sunumlarını başarıyla tamamlayan gruplarımızı kutluyoruz.

Öğretim üyelerimiz Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sistem Analizi ve Çalışmaları Teknoloji Paneline katıldı.

24/11/2017

Defence Panel photo

Yurt içi savunma teknoloji faaliyetlerinin koordine edilmesi, yaygınlaştırılması ve benzer faaliyetlerin birbirleriyle ilişkilendirilmesi amacıyla Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından, 24 Kasım 2017 tarihinde SSM Nuri Demirağ Salonunda düzenlenen 1. Sistem Analizi ve Çalışmaları Paneline Doç. Dr. Ferda Can Çetinkaya ve Doç. Dr. Orhan Karasakal katıldılar. Panelde, Doç. Dr. Orhan Karasakal "İnsan Kaynakları Yönetimi için Bilimsel Yöntemler" başlıklı bildiriyi sundu.

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesinin katkılarıyla 14 Kasım 2017 Salı günü saat 13:20-17:00 arasında "Yarının Liderleri İçin İş Hayatında İletişim, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği" seminerini düzenledik.

14/11/2017

Photo 1 IEC Seminar
Photo 2 of IEC Seminar
Photo 3 of IEC Seminar

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu üyesi Bedri Tekin ve makina mühendisi Candan Seçkin,"Yarının Liderleri İçin İş Hayatında İletişim, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği" başlıklı seminerde konuşma yaptılar. Bölümümüz, Endüstri Mühendisliği Topluluğumuz ve Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesinin ortaklaşa düzenlediği seminerde katılanlara katılım sertifikası da verildi.

Öğretim üyelerimizden üçü Houston, Texas'da düzenlenen INFORMS Annual Meeting'de araştırmalarını sundular.

30/10/2017

INFORMS attendees photo

Yrd. Doç. Dr. Ayyüce Aydemir Karadağ, Yrd. Doç. Dr. Gonca Yıldırım ve Yrd. Doç. Dr. Benhür Satır, 22-25 Kasım 2017 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletlerinin Texas eyaletindeki Houston şehrinde düzenlenen INFORMS Annual Meeting'de araştırmalarını sundular. Her sene sonbaharda düzenlenen ve Yöneylem Araştırması ve Analitik konferanslarının en büyüğü olan INFORMS Annual Meeting'e 5.000'in üzerinde katılımcı iştirak etmektedir.

25/10/2017

Honor & High Honor Certificate awardees photo

25 Ekim 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilen törenle, 2016-2017 Akademik Yılı Bahar Döneminde Şeref ve Yüksek Şeref Başarı Belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimize belgeleri takdim edildi. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Brunch ve Mezunlar Buluşması 2017'de mezunlarımzla bir araya geldik.

08/10/2017

Brunch 2017 with alumni photo 2
2017 alumni meeting photo 1
2017 alumni meeting photo 2

8 Ekim 2017 Pazar günü saat 13:00'de başlayan Mezunlar Buluşmasından önce saat 10:00-12:00 arasındaki brunch etkinliğimize mezun öğrencilerimiz ve aileleriyle bir araya geldik. Eski dostlukların ve anıların tazelendiği etkinliklerde, Balgat Kampüsünde okumuş olan eski mezunlarımız Eskişehir yolu üzerindeki yeni kampüsümüzü görme fırsatı da buldu. Mezuniyetlerinin 5., 10. ve 15. yılını tamamlayan mezunlarımıza madalya verildi.

Adres: